Lăsaţi un mesaj

Numele Dvs.:

Mesaj:


 

Cartea de oaspeţi

« Mesaje mai noi ...
21 Cocan Gheorghe (09.12.2014) :
Ma bucur ca organizati Ceata Feciorilor de CRACIUN. Ceata de Feciori este o traditie specifica Tarii Fagarasului asemanatoare JUNILOR din Brasov. Aceasta traditie a contribuit mult in trecut la viata sociala,culturala si religioasa a frumoaselor comunitati romanesti , rurale ,din zona. Acum CEATA este orientata mai mult spre divertisment,distractie si prilej de socializare a tineretului.Sarbatori vesele si fericite!!
23 Cocan Gheorghe (17.10.2014) :
Prin traditie Margineniul a fost mai avansat decat alte sate din zona. Acum cred ca trebuie sa vada ce se face la OHABA, POIANA MARULUI, SERCAITA atat in agricultura cat si in turism. Succes tuturor.
24 urs.... (28.08.2014) :
Perfect Mihai.Vreau sa te intreb nu poti crea o legatura intre'' Margineni.ro'' si platforma/forum''www.comunapolitica.margineni.ro''.
Sau chiar daca nu o legatura, poate un mesaj permanent pe interfata''margineni.ro'' care sa informeze cititorul la ce adresa se poate duce daca este interesat.Ma gandesc ca déjà ''margineni.ro''este o pagina bine cunoscuta,deci are déjà o buna publicitate.
Mersi!
25 Mihai Maga (27.08.2014) :
De acord cu propunerea dvs, am creat un domeniu separat www.comunapolitica.margineni.ro si am instalat acolo o platforma publica tip forum. Nu ne vom asuma nicio raspundere privind continutul postat acolo si vom lua masuri doar in situatiile grave (continut ilegal, spam etc.)
Rog cel putin un membru al Comunei politice Margineni sa isi faca cont pe forum si sa imi scrie apoi, ca sa-i acord permisiuni de administrator.
26 urs... (27.08.2014) :
Pentru a aplana conflictele existente,poate ar trebui sa apelam la ajutorul administratorului acestui site’’Margineni.ro’’.Poate creerea unei sub/pagini’’Comuna Politica Margineni’’ar fi necesara si astfel s-ar raspunde la multe intrebari.In acest fel poate ar putea avea acces si membri de conducere ai Comunei Politice(periodic) si unde s-ar putea dezbate public problemele existente.Cine stie ce oferte,ce oportunitati s-ar ivi pentru dezvoltatea Comunei Politice Margineni.
Opozitia trebuie facuta constructiv.
27 urs (26.08.2014) :
RESPECTUL SE CASTIGA NU SE IMPUNE .Poate aveti dreptate, felicitari pentru perseverenta si implicarea de care a dat dovada dar cateodata aceste nu sunt suficiente si atunci cand cineva greseste normal ar fi sa plateasca, pentru ca aceasta eroare, repet intentionata sau nu ,ne costa cateva mii de lei(suma cu care a fost angajata tot doamna avocat Moga care puteti spune roice si oricat de greu ar fi fost procesul se face si dansa vinovata de pierderea unui proces care a fost castigat in prima instanta , nu se doreste a fi comunicata de catre cei in drept) si nu cred ca este normal sa o suporte membrii comunei care se fac porbabil vinovati ca nu au fost in sala, dcar au avut un reprezentant delegat. Comuna Politica oricum are bugetul zero si padurea taiata cu toate ca in urma unei sentinte date in anul 2010 taierile au fost oprite pana la solutionarea cazului dar anumite persoane binevoitoare au taiat in continuare sub pretextul ca fac un bine dar normal legea este lege indiferent ca faci bine sau rau. In statutul de functionare al comunei politice se specifica ca atunci cand aduci un prejudiciu voit sau din gresala trebuie sa te retragi.Anumite persoane nu s-au implicat datorita lipsei de comunicare a celor implicati care si in continuare comunica si voteaza doar ce vor domniile lor, fara a consulta si membrii comunei politice .Apropo puteti sa acceptati un raspuns din partea doamnei avocat citez ,, vinovata se face secretara care poate a coiat gresit,,si probabil noi cei care nu am sesizat faptul ca secretara a facut o asemenea gresala si am avut incredere in domunul stelian si doamna avocat.Sunt nevoit sa repet faptul ca toate acestea se pot demonstra cu acte nu cu povesti deci...Domul Stelian in calitate de prsedinte nici macar nu avea cunostinta, sau poate ca avea, ca in padure se fac taieri din luna octombrie a anului trecut ,desi acestea erau sistate conform ordonantei din 2010, iar cand altii au sesizat aceste aspecte au fost facuti impostori iar atunci cand anumite persoane in frunte cu domunl stelian au fost la fata locului si au descoperit jaful din padure au inceput sa se balbaie(exista poze in acest sens)Referitor la legea junglei, aveti dreptate respectul si bunul simt in Satul Margineni din pacate lipsesc cu desavarsire la unii si stiu bine ce vorbesc credeti-ma pe cuvant.Degeaba gandesti pozitiv daca faci totul doar pentru anumite interese si nu pentru interesul intregii comunitati.Probabil vom avea o sansa doar atunci cand o sa facem lucrurile cu frica de Dumnezeu si dezinteresati de avantajele personale si vom dori cu adevarat sa locuim intr-o localitate frumoasa asa cum a fost odata.
28 urs... (25.08.2014) :
Pentru inceput’’dar datorita lui stelica’’, vreau sa va rog ceva.Cred ca se poate vorbi un pic mai respectuos ,ca avem scoala sau nu,ca suntem mai tineri sau mai batrani.Legea junglei ,cea reclamata -incepe acolo unde respectul lipseste.

Un proces poate fi castigat sau pierdut la fel de usor.In cazul de fata este vorba de un proces desfasutat pe perioada a mai multor ani.Nici de cum …nu a fost usor.Procesele sunt publice…eu presupun ca nu ati fost prezent in sala de judecata.Daca ati fi fost, poate ati fi avut sansa sa sesizati acea eroarea(D-na avocat Doina Moga ne-a reprezentat in instanta timp de cativa ani cu aceasta gresala in acte/// a fost scoasa parcela Clabucet care era a noastra si au introdus din gresala sau nu, parcela Groapele care se stia ca nu este a noastra. Acum cele 800 de hectare poate erau ale satului..Deci nu ati fost foarte implicat in proces.Ma scuzati.
De aceea l-am felicitat pe domnul Stelian Boac.Pentru perseverenta si implicare deplina .
Si pe dumneavoastra o sa va felicit in momentul unei reusite.Am inteles ca mai sunt si alte dosare,alte litigii.Tineti aproape de echipa de conducere a Comunei Politice Margineni,sigur este nevoie si de oameni cu ochi mai ageri,poate mai tineri ca ai dumneavoastra.Cred ca ati face o echipa buna impreuna.Nu va risipiti energia.
Pentru binele satului.Sa gandim pozitiv…Margineniul are o sansa.
29 urs (alt marginean) (25.08.2014) :
Probabil ca cel care a scris articolul despre stelian boac nu este suficient de informat dar datorita lui stelica s-au pierdut vreo alte 800 ha de padure pentru care s-a redeschis un alt proces pe alti bani, in conditiile in care in prima instanta aceste ha.au fost castigate ,dar dupa cum spune d-na avocat doina moga dintr-o GRESALA a SECRETAREI sau a nu stiu cui s-a ajuns la aceasta pierdere, desi dansa ne-a reprezentat in instanta vre-o cativa ani cu aceasta gresala in acte(a fost scoasa parcela clabucet care era a noastra si au introdus din gresala sau nu, parcela groapele care se stia ca nu este a noastra).probabil cei vinovati ar trebui sa plateasca toate acestea conform statutului de functionare a comunei politice,dar statutul pare facut doar ca o formalitate, nu ca ar trebui respectat. Toate acestea ,precum si multe alte nereguli pot fi demonstrate cu acte nu cu povesti cum sunt spuse de cei in cauza care spun doar ce le convine. In padurea care ne-a fost retrocedata, mai intai s-a taiat tot si apoi ne-a fost data, asta se poate vedea la fata locului. Deci un picut mai usor cu laudele si satul moare putin cate putin datorita indiferentei noastre si datorita celor intreprinse de cei care urmaresc anumite interese.IN MARGINENI functioneaza legea junglei, fiecare face ce vrea doar ca trebuie sa ai tupeu.
30 Urs(un marginean) (23.08.2014) :
Felicitari domnului Stelian Boac.
Datorita lui(in mare parte), Comuna Politica Margineni a obtinut dreptul de proprietate asupra unei paduri de aproximativ 1400 de hectare.O simpla evaluare a acestei suprafete '''intre 4 si 8 milioane de euro''';Felicitari de asemenea si celorlalti fii ai satului cu care domnul Boac a lucrat timp de mai multi ani . Cu o asemenea bogatie ,satul Margineni nu va muri.Atentie celor ce vand proprietati in MARGINENI.Tineti cont de acest castig.La momentul actual multi nu realizeaza castigul obtinut. Viitorul o va demonstra.
Sanatate si multumiri domnului Stelian Boac.
31 Ariana (20.08.2014) :
I love this site
32 Mihai Maga (11.08.2014) :
Multumim pentru observatie. Din pacate nu e prima oara cand se intampla ca poze sau alte continuturi de pe site sa fie folosite in alte parti: ziare, reviste, televiziuni, clipuri video, bloguri ne-au folosit imaginile fara permisiune. Minimal, am cerut sa se indice sursa, dar ne este greu sa monitorizam tot internetul si toata presa. In cateva cazuri am reusit sa convingem sa se precizeze sursa sau sa se stearga imaginea, dar fenomenul general e incontrolabil si respectul pentru drepturi si chiar pentru traditie e inca mic. Incercam sa trecem peste aceasta situatie fara a o ignora si reamintim celor care folosesc fotografii dupa bunul plac ca aceste fotografii nu sunt simple ilustratii, ele spun povesti, sunt doar instantanee dintr-o povestire mai mare si mai importanta decat fiecare poza luata separat, o povestire despre locuri reale si despre oameni care au trait sau traiesc inca. Daca respectul pentru o identitate istorica si culturala este secatuit la unii prin goana dupa vizual, imediat, facil si profitabil, ramane doar sa speram ca imaginile vor impresiona pe altcineva care va dori sa stie povestea intreaga, si daca le va cauta, va descoperi intreaga colectie.
P.S. am atentionat intr-un mesaj privat pe cel care a postat despre faptul ca imaginile provin din Margineni si ca oamenii nu merita confundati.
33 Horhoianu Valeria (11.08.2014) :
Pozele din colectia D-nei Teulea le-am vazut pe Fb puse la interpretarea unei melodii pe Youtbe "Cintecul miresei" dar se specifica localitatea Dragus....E corect?
34 Andrei Lucian (05.08.2014) :
Va iubesc Marginenilor , am o sotie din Margineni , am si un prieten bun Urs Cornel ; nu te-am uitat prietene .
35 Dorin Popistan (18.04.2014) :
Fie ca Invierea Domnului sa va aduca numai bucurii in suflete.
36 Ursu Ovidiu (31.03.2014) :
Aceasta este o poezie mostenita de vre-o trei generatii in Fam Ursu , am invatata-o de la tatal meu Ursu Cornel care a spus-o la numeroase nunti si eu Ursu Ovidiu am spus-o la nunti si a-si mai zice-o cu drag dar nu mai sunt fecior si s-or cam demodat obiceiurile,. Poezia este spusa de un fecior insotit de minim alti doi si este intampinat in pragul usii de un nuntas din partea miresei care incearca sa-i dea anumite replici

Hop,Hop Hopai hop….
Buna ziua si mai buna ziua
La Dumneavoastra boieri de cinste si de omenie
Dar cum mai traiti si cum mai liboviti
Caci noi am venit la dumneavoastra
Tot cantand si strigand si facand a veselie mare
Dar de unde pana unde
A auzit ca la dumneavoatra in casa
Este o floare frumos mirositoare
Care tot creste si-nfloreste
Dar de rodit nu rodeste
Si de aceea imparatul nostru
Cel tare de pe ulita cea mare
Ne-a trimis pe noi sa ne dati noua floarea dumneavoastra
Caci noi am venit
Cu tarnacoape de argint
Sa scoatem floarea din pamant
S-o scoatem din radacina
s-o sadim la-mparatul in gradina
Ca acolo sa creasca, sa-nflorerasca
Si multi prunci sa rodeaasca
Caci al nostru tanar imparat
Bun lucru o gandit
Cu mireasa s-o tocmit
Si tocmeala or facut
Precum Dumnezeu o vrut
(Feciorul se adreseaza celiu care-l intampina)
Ia asculta aici la mine
Pe tine cine te-o chemat
Bag sama ca ai venit numai de te-ai saturat
Si pe tine cine te-o poftit
Ai venit numai de ai hranit (insotitorii rad)

Dar acum cinstite crestine
Uitate-n ochi la mine
Ca sunt june intreg ca marul
Si spun tot adevarul
Noi nu ne temem de voi
Macar ca sunt cu mine numai doi
Caci in spate avem o mare gloata
Un fel de armata
Dar nu vin cu pusti si cu pistoale
Vin cu mainile goale
Caci n-am venit aici sa ne razboim
Ci am venit sa ne nuntim
Vin pe cale incet
La dumneavoastra stau drept
Dar nu vin cu gand rau
Sa fereasca Dumneaeu
Caci raspunsul nostru este
Dupa cum a-ti prins de veste
Pe mireasa sa ne-o dati
Ca de noi nu mai scapati

Dar ce stati si-n casa nu ne chemati
Ca-n casa pe masa este un colag de grau mandru si frumos
Gatit pentru-al nostru folos
Si o pece de porc grasa s-o aruncam peste casa
Si-un litru de ginas sa tragem si noi pe sub nas
Eu sunt varul Novac si as manca colac (primeste colacul pe care-l imparte cu nuntasii)
Eu sunt varul Nachita si a; manca carne fripta (primeste o frigaruie pe care o arunca peste casa)
Eu sun varul Zaheu si a-si bea rachiu (cei doi fac schimb de sticle dar atentie sa nu primesti apa cu zahar )
Dupa aceea urmeaza scosul miresei . La inceput vor fi scoase doua fetite de varste diferite
Iar feciorul care spune poezia zice
- la prima – aduceti una mai marisoara la care io dat parul subsoara
- la a doua – aduceti una mai naltuta la care io dat parul la puta
Dupa care iese mireasa cu ulciorul si stropeste cu busuiocul nuntasii dupa care invita alaiul in casa.Scuze pentru eventualele greseli de ortografie dar am scris-o foarte repede la rugamintea unor prieteni care aveau nevoie de aceasta poezie
37 Pandrea Bujor-Severus (17.03.2014) :
Cineva a pomenit de Elena Urian, sora cu Pandrea Maria, au decedat in anii '80 si au fost inhumate in Margineni. Au fost surorile bunicului meu, Pandrea Victor, veteran in Razboiul de Reintregire al Neamului si decedat in 1933 la Bucuresti intr-un accident.
38 Mihai Maga (25.12.2013) :
Sarbatori fericite tuturor si multumiri baietilor din Ceata!
Daca aveti drum prin Margineni, veniti la joc sau la bal [program]. Daca nu ati vazut inca Ceata, o puteti vedea aici:
gallery.margineni.ro/ceata2013
39 pandrea ioan zorin (25.12.2013) :
SARBATORI FERICITE TUTUROR
40 COCAN GHEORGHE (21.12.2013) :
Doresc tuturor oamenilor locului, nascuti , crescuti,asimilati prin aliante, trecatori, un CRACIUN autentic, si ca fiecare sa aiba pe buze colindul stravechi ,NASTEREA TA
HRISTOASE ,SARBATORI FERICITE TUTUROR.
... Mesaje mai vechi »

Unele mesaje au fost ascunse de administratori. Arată şi mesajele irelevante

 
Satul Margineni - Cartea de oaspeţi
http://margineni.ro//carte-de-oaspeti.html